Vi som bor i Gullvivebacken

På tomten där jag byggde ett nytt hus 2010 stod tidigare ett mindre torp. Om våren var backen upp mot huset täckt av gullvivor. Marken var alldeles gul. Gullvivebacken kallades huset och tomten som igentligen gick under namnet Viksberg. Det var där jag startade min uppfödning 2013.

Jag har hela mitt liv velat ha hund. Jag gick på lydnads och agility kurs med vår Cavalier King Charles Spaniel familjen skaffat när jag var i tio års åldern. Längtan till ett liv med hund har alltid varit väldigt stark.

Att få ta del av en valpfödsel var rena underverket och fortsätter att vara varje gång. Planerna är att hundarna ska få ta större plats i mitt liv med tiden. Just nu bedriver jag en småskalig uppfödning av Dansk svensk gårdshund i hem miljö. Valparna föds inne i huset och de stannar inne tills det är dags att lämna boet. Allt för att valparna ska få mycket social träning och sedan lättare kunna anpassa sig till sitt nya hem. Valparn är vana vid barn i olika åldrar, ljud och stök.

2016 flyttade jag och kennel till Valla utanför Katrineholm.

HUR VI BLEV MED GÅRDSHUND

 

Vi hade i ett år funderat på hund och olika raser. Efter att först tittat på Cane Corso, en italiensk gårdshund, ramlade vi in på den dansk svenska gårdshunden. Alla de bra kvalitéerna fast i en mycket mindre förpackning. PERFEKT!! Efter att vi träffat på rasen bland annat på mässan i Stockholm kändes det självklart.


Vi köpte vår första Dansk svenska gårdshund Malvetorp Molli 2009. Vi hade letat och ringt runt till olika uppfödare en längre tid. Överallt var tikarna bokade även för kommande kullar. När vi äntligen hittade vår Molli så spelade det ingen roll att vi skulle behöva åka ner till Sjöbo i Skåne för att hämta henne. Det tog inte lång tid innan vi blev sugna på att skaffa ytterligare en dansk svensk gårdshund.

MÅLET

Målet är att avelsarbetet bedrivs så att de rastypiska egenskaperna bevaras och den genetiska variation som rasen besitter inte utarmas. Alla avelshundar är röntgade och utställda. Att hundarna blir friska, sociala och väl fungerande familjemedlemmar.

Valpar är försäkrade från ca sex veckor och jag har doldafel försäkring för alla mina uppfödda valpar.

Jag är medlem i Svenska Kennel Klubben och följer dess regler kring avel och försäljning. Jag använder de avtal som är utformade av SKK. Godkänd av länstyrelsen och kennelkonsulent att bedriva uppfödning.

//Sara

Hitta hit


GPS
WGS84: N 59° 1.0675', E 16° 22.7356'
Decimal: 59.0178, 16.3789

Telefon nummer

Det går naturligtvis bra att ringa till mig, så pratar vi hund!

Du når mig på:
070-838 51 55

Mail adress

sara.palonen@gmail.com

Adress

Sara Palonen
Gullvivebackens kennel

Idrottsvägen 7
641 61 Valla

Besök oss på Facebook
Besök oss på bloggen Gullvivebackens Kennel