Gullvivebackens nya
Gullvivebackens Berit Gullvivebackens Berit
Att köpa en gårdshund från Gullvivebackens kennel
Fri prövningsrätt förbehålles!
Jag har inget kösystem utan förbehåller mig rätten att välja hem till mina valpar

De tre-fyra första veckorna efter att tiken valpat så ska hon och valparna få ha lugn och ro. Sedan är du välkommen att komma och titta på valparna. Genom dina besök hos oss så lär vi känna varandra och får veta vilken målsättning du har med hunden och framtiden. Vilket sedan gör det lättare för oss att hjälpa till att rekomendera en valp som skulle passa just din familj. I en Facebook grupp för aktuell kull kommer bilder och filmer läggas ut nästan dagligen. När du har visat ett intresse för kullen så lägger jag till dig i denna grupp. Du har då möjlighet att följa kullens utveckling och få en uppfattning om de olika individernas personligheter.
 
Jag följer Svenska Kennel Klubbens regler för avel och försäljning och använder mig av deras avtal.

Du måste också vara införstådd med att jag vill och hoppas att få ha kontakt med dig och din valp i många år framöver. Detta är inte enbart för att hjälpa till så att du och valpen ska få det så bra som möjligt tillsammans utan även för att jag ska kunna följa upp och se vilka egenskaper som föräldrarna till valpen har nedärvt. Det är ju först när valparna har växt upp som jag kan få något slags facit över om just den här kombinationen av avelsdjur blev lyckad. Det kan räcka med en kort uppdatering och en bild då och då.

Till er som har och använder Facebook kommer ni via Gullvivebackens valpköpargrupp kunna hålla kontakten med mig, kullsyskon och tidigare kullar och deras ägare.


Köpeavtal med bibehållen avelsrätt

Köpeavtal med bibehållen avelsrätt innebär att köparen betalar 50 % av hundens pris kontant och att resterande 50 % erläggs genom att uppfödaren behåller avelsrätten, det vill säga rätten till en valpkull om minst en valp som uppnår fem veckors ålder för en tik eller för en hanhund tre valpkullar om minst en valp som uppnår fem veckors ålder.

Enligt köpeavtal med bibehållen avelsrätt gäller avelsrätten för såväl tik som hane till dess att hunden fyllt fem år. Har avelsrätten inte utnyttjats dessförinnan förfaller den utan rätt för överlåtaren att få någon ersättning.

Vid köp med bibehållen avelsrätt är det viktigt med ett gott samarbete och en bra relation mellan uppfödare och köpare. Det är därför angeläget att båda parter noga läst igenom avtalets villkor, såväl framsida som baksida, och att båda har en realistisk uppfattning om vilka förväntningar man kan ha på varandra.


Fodervärdsavtal

Fodervärdsavtalet innebär att en uppfödare överlåter en hund utan att erhålla kontant ersättning. Hunden ”betalas” i stället genom att uppfödaren behåller avels- och/eller prov-, tävlings- och utställningsrätten.

För hanhund gäller det antal valpkullar som överlåtaren och fodervärden kommer överens om i avtalet, dock maximalt sex stycken kullar om minst en valp som uppnår fem veckors ålder.

För tik gäller att överlåtaren har rätt till maximalt två valpkullar med minst en levande valp som uppnår fem veckors ålder per kull.

Oavsett om uppfödaren har utnyttjat sina rättigheter eller inte, gäller avtalet som längst tills tiken uppnått fem års ålder eller tills hanhunden uppnått sju års ålder. Det räcker att tiken är parad innan hon fyllt fem år även om valparna föds efter detta datum.


Har tiken haft sina avtalade två kullar innan hon fyllt fem år övergår hon i fodervärdens ägo så snart dessa kullar är födda och valparna blivit gamla nog att lämna tiken. Detsamma gäller när hanhunden har uppfyllt sitt valpkullsantal

Att hämta valpen:

När dagen är kommen att hämta hem den nya familjemedlemmen så vill jag att du har lite tid över att sitta ner och prata en stund. Vi kan då i lugn och ro gå igenom allt som rör valpen, utfodring, försäkring, vaccinering, avmaskning och andra skötselråd. Du får med dig skriftlig information hem. Du är alltid välkommen att återkomma med frågor, dag som natt när det gäller din valp.

När du hämtar din valp är den:

-Självklart åtta veckor gammal eller mer
-Registrerad i SKK - har stamtavla
-Besiktigad med ett intyg från veterinär som ej är äldre än sju dagar.
-Dolda fel försäkrad
-Vaccinerad mot valpsjuka, hepatit, parvo och kennelhosta
-Avmaskad regelbundet
-Chipmärkt
-Socialt tränad med människor och hundar i olika åldrar


Valpen får med sig:

-En snuttefilt med lukt från mamma och syskon
-Ett valp paket från Brit Care innehållande 1 kg torrfoder
-Ett välkomstpaket från Agria

FACEBOOK


Förutom att jag har en kennelsida på Facebook så har jag en speciell grupp på Facebook bara för mig och mina valpköpare. Det blir lätt för mina valpköpare att hålla god kontakt med mig och med varandra och bolla frågor, dela information och bilder.