Gullvivebackens nya

Gullvivebacken

GULLVIVEBACKEN

På tomten där jag byggde ett hus 2010 stod tidigare ett mindre torp. Om våren var backen upp mot huset täckt av gullvivor. Marken var alldeles gul. Gullvivebacken kallades platsen av de som bodde i bygden. Det var där jag startade min uppfödning 2013.

Jag har hela mitt liv velat ha hund även om häst alltid stod överst på önskelistan. När jag blev 10 år skaffade familjen hund, en Cavalier King Charles Spaniel. Jag åkte hem varje lunch rast, gick på lydnadskurs och agility. Hans liv blev kort pga en tragisk olycka. Sedan fick jag vänta tills jag hade ett eget hem innan jag kunde skaffa hund igen.

HUR DET BLEV GÅRDSHUND

 

Vi hade i ett år funderat på hund och olika raser. Vi var hundvakt i två veckor till en Cane Corso, en italiensk gårdshund. Vi insåg att en stor hund i familjen skulle innebära en större bil än den redan sjusitsiga och semester med familj och hund i husvagnen skulle inte bli möjligt, vi skulle inte få plats. Så av en slump hittade vi då den dansk svenska gårdshunden. Alla de bra kvalitéerna fast i en mycket mindre förpackning. Efter att vi träffat på rasen bland annat på mässan i Stockholm kändes det självklart.


Vi köpte vår första Dansk svenska gårdshund Malvetorp Molli 2009. Vi hade letat och ringt runt till olika uppfödare en längre tid. Överallt var tikarna bokade även för kommande kullar. När vi äntligen hittade vår Molli så spelade det ingen roll att vi skulle behöva åka ner till Sjöbo i Skåne för att hämta henne.

Att få ta del av en valpfödsel var rena underverket och fortsätter att vara varje gång. Jag bedriver en småskalig uppfödning av dansk svensk gårdshund i hem-miljö. Periodvis är det andra saker i livet som behöver få tid och utrymme. Vissa år blir det inga kullar andra år blir det flera.

Valparna föds inne i huset och dom får vara med i hjärtat av huset för att vänja sig vid vardagens alla ljud och oljud, spring, stök och mys i soffan. Allt för att valparna ska få mycket social träning och sedan lättare kunna anpassa sig till sitt nya hem.

Det är en självklarhet för mig att mina valpars nya familjer och jag har kontakt. Mina valpar har alla har en bit av mitt hjärta med sig och jag kommer alltid att värna om dem.

2016 flyttade jag och kennel till Valla utanför Katrineholm, Molli bor kvar i huset i gullvivebacken.

MÅLET

Målet är att avelsarbetet bedrivs så att de rastypiska egenskaperna bevaras och den genetiska variation som rasen fortfarande besitter inte utarmas. Alla avelshundar är röntgade och utställda. Att hundarna blir friska, sociala och väl fungerande familjemedlemmar.

Jag är medlem i Svenska Kennel Klubben och följer dess regler kring avel och försäljning. Jag använder de avtal som är utformade av SKK. Jag är godkänd av länstyrelsen och kennelkonsulent att bedriva uppfödning.

// Sara

Hitta hit


GPS
WGS84: N 59° 1.0675', E 16° 22.7356'
Decimal: 59.0178, 16.3789

Telefon nummer

070-838 51 55

Mail adress

sara.palonen@gmail.com

Adress

Sara Palonen
Gullvivebackens kennel

Idrottsvägen 7
641 61 Valla

Besök oss på Facebook