Gullvivebackens nya

Gullvivebacken

GULLVIVEBACKEN

På tomten där jag byggde ett hus 2010 stod tidigare ett mindre torp. Om våren var backen upp mot huset täckt av gullvivor. Marken var alldeles gul. Gullvivebacken kallades platsen av de som bodde i bygden.

HUR DET BLEV GÅRDSHUND

 

Vi hade funderat på hund och olika raser. Jag ville ha en liten och han ville ha en stor. Jag har haft Cavalier King Charles Spaniel och Shih Tzu. Det vi var överens om var att det inte skulle vara en ras med behov av pälsvård. Vi fick vara hundvakt i två veckor åt en Cane Corso. En italiensk gårdshund, en ras jag hade blivit väldigt förtjust i via en uppfödare inom familjen.
Vi insåg då att en stor hund i en stor barnfamilj skulle innebära en större bil än den redan sjusitsiga. Semester med familj och hund i husvagnen skulle inte bli möjligt. Vi skulle inte få plats allihop. Så av en slump hittade jag något. Dansk Svensk gårdshund, alla de bra kvalitéerna fast i en mycket mindre förpackning. Efter att vi träffat på rasen bland annat på mässan i Stockholm kändes det självklart och vi var överens.

Vi köpte vår första Dansk svenska gårdshund Malvetorp Molli 2009 nere i Sjöbo, Skåne. Tio månader senare kom gårdshund nummer två från en uppfödare 20 min från oss, Taxinges Britt-Inger. Jösses va kul dom hade tillsammans.

VALPAR

Att få ta del av en valpfödsel var rena underverket och fortsätter att vara varje gång. Jag bedriver en småskalig uppfödning i hem-miljö. Periodvis är det andra saker i livet som behöver få tid och utrymme. Vissa år blir det inga kullar andra år blir det flera.

Valparna föds inne i huset och dom får vara med i hjärtat av huset för att vänja sig vid vardagens alla ljud och oljud, spring, stök och mys i soffan. Allt för att valparna ska få mycket social träning och sedan lättare kunna anpassa sig till sitt nya hem. Det är en självklarhet för mig att mina valpars nya familjer och jag har kontakt. Mina valpar har alla en bit av mitt hjärta med sig och jag kommer alltid att värna om dem.

MÅLET MED AVEL AV DANSK SVENSK GÅRDSHUND

Målet är att avelsarbetet bedrivs så att de rastypiska egenskaperna bevaras och den genetiska variation som rasen dansk svensk gårdshund fortfarande besitter inte utarmas. Alla avelshundar är röntgade och utställda. Att hundarna blir friska, sociala och väl fungerande familjemedlemmar.

NY ORT NY RAS

2016 flyttade jag och kennel till Valla utanför Katrineholm. Familjens första gårdshund, Molli, bor kvar i huset i gullvivebacken. Tankar på en till ras har jag bollat med fram och tillbaka under åren. Efter flytten har mycket i mitt liv förändrats.
Hund har stått överst på min önskelista så länge jag kan minnas. Jag satt som barn på kvällarna och bläddrade i en bok om hundar och världens alla olika raser. Den där lilla, lilla chihuahua valpen på bilden, världens minsta hundras, fick rum i en hand. Två stora mörka ögon.
Det hade inte varit rätt läge tidigare för en så liten hund. Med mandat att välja gjorde jag verklighet av drömmen, påhejad av min nu vuxna dotter.
Denna lilla hundras, Chihuahuan, har tagit mig med storm.

Jag är medlem i Svenska Kennel Klubben och följer deras reglelverk.
Jag använder de avtal som är utformade av SKK.
Jag är godkänd av länstyrelsen och kennelkonsulent att bedriva uppfödning.
Har genomfört SKKs hunduppfödarutbildning.
Medlem i Gårdshundsklubben och Chihuahua Cirkeln.
Registrerad kennel sedan 2013.

// Sara

Hitta hit


GPS
WGS84: N 59° 1.0675', E 16° 22.7356'
Decimal: 59.0178, 16.3789

Telefon nummer

070-838 51 55

Mail adress

sara.palonen@gmail.com

Adress

Sara Palonen

Idrottsvägen 7
641 61 Valla

Besök oss på Facebook